Call Center+40 733 33 1234

CONDITII DE RENUNTARE LA CUMPARARE SI RETURNARE A PRODUSELOR

  • Ordonanta de urgenta 130/2000 prevede ca renuntarea la cumparare este aplicabila consumatorilor, adica oricarei persoane fizice sau grup de persoane constituite in asociatii, care, in executarea contractelor care intra sub incidenta prezentei ordonante, actioneaza in scopuri din afara activitatii sale comerciale, industriale sau de productie, artizanale ori liberale.

Conform ordonantei 130/2000, consumatorul are dreptul sa notifice in scris comerciantului ca renunta la cumparare, fara penalitati si fara invocarea unui motiv, in termen de 10 zile lucratoare de la primirea produsului sau, in cazul prestarilor de servicii, de la incheierea contractului.

Potrivit articolului 5, momentul incheierii contractului la distanta il constituie momentul primirii mesajului de confirmare de catre consumator, referitor la comanda sa, daca partile nu au convenit altfel.

In cazul in care produsul achizitionat nu corespunde asteptarilor dumneavoastra, puteti denunta unilateral contractul in termenul mai sus mentionat si returna produsul/produsele; renuntarea la cumparare in termen de 10 zile este aplicabila doar pentru produsele livrate prin curier.

Cheltuielile de returnare sunt suportate de client; contravaloarea produsului returnat se ramburseaza consumatorului in termen de 30 de zile de la retur; alternativ, consumatorul poate alege sa inlocuiasca produsul returnat cu un alt produs identic.

Produsul/ produsele pot fi returnate doar daca sunt in conditii perfecte, nedeteriorate, inclusiv ambalajul, accesoriile (daca este cazul), documentele aferente.

Conform art. 10 din OG 130/2000, consumatorul nu poate denunta unilateral urmatoarele tipuri de contracte, cu exceptia cazurilor in care partile au convenit altfel:

- contracte de furnizare de produse sau servicii al caror pret depinde de fluctuatiile cursurilor pietei financiare care nu pot fi controlate de comerciant;

- contracte de furnizare a unor produse executate dupa specificatiile consumatorului sau a unor produse distinct personalizate, precum si a acelora care, prin natura lor, nu pot fi returnate sau care se pot degrada ori deteriora rapid.

Cumaratorul este rugat sa refuze primirea coletelor vizibil deteriorate.

In cazul in care cumparatorul observa dupa receptionare defecte estetice ale produselor, este necesar sa transmita in maxim 48 de ore de la livrare o instiintare pe adresa de e-mail office@1234.ro, atasand 2 poze din care sa reiasa defectul constatat.